Star Wars Днес


Приятели
Стани Приятел и следи сайта
Препоръчано от фенове
Facebook Star Wars
Подкрепете ни

Star Wars - The Force Unleashed 2

the force unleashed 2 posterStar Wars: The Force Unleashed II е продължението на LucasArts от 2008 на играта Star Wars: The Force Unleashed. Трейлърът, който представя играта за пръв път е показан на 12 Декември 2009, по време на наградите на Spike Video Game Awards. Играта е пусната за различни платформи (PC, Xbox, PS3, PSP и т.н.) през Октомври 2010 с издания специално за колекционери.

Геймплей:

Star Wars: The Force Unleashed II ни представя един по-усъвършенстван вариант на геймплей от този на първата част на играта. Добавени са допълнителни неща за играчите като пъзели, които трябва да решават и в даден момент да пилотират TIE fighter. Сражението с мечове е подобрено и е добавена способността да се носят два лазерни меча, които могат да насичат или обезглавяват. Също така играта предлага и добавянето на повече Сили, като "mind trick" (контролиране на ума) и "Force fury" (ярост, която за определен период от време ви дава неограничена сила).

Сюжет:

Действията на играта се развиват седем месеца след първата The Force Unleashed и една година преди Star Wars Епизод IV: Нова надежда. Star Wars: The Force Unleashed II е "тъмната част" от поредицата, и историята е по-лична за главния герой отколкото в първата игра.

Играчите отново ще контролират съдбата на Старкилър, тайният ученик на Дарт Вейдър, който може би е клонинг на главния герой от първата част. Старкилът успява да се освободи от плен на Камино. След като елиминира войниците, които го държат в плен, той започва своето търсене за това кой всъщност е и да търси любовта си от първата игра, Джуно Еклипс. През това време Дарт Вейдър наема Боба Фет да проследи Джуно, за да призове в капана си Старкилър. В своето пътешествие нашият герой спасява учителя-джедай Рам Кота от гладиаторска арена и попада на Йода на планетата Дегоба. След като попада на странни видения докато е на Дегоба, Старкилър се втурва към на Джуно, с надеждата да я спаси. Но когато пристига е твърде късно и Боба вече я е заловил.

С помощта на Кота, Бунтовниците започват цялостна атака към Камино. Старкилър разбива кораб в щитовете на планетата, като позволява на Кота и хората му да започнат наземна атака, докато той тръгва в търсене на Джуно. В конфронтация с Вейдър, Джуно е захвърлена през прозорец, падайки много лошо. Старкилър си мисли, че Джуно е мъртва и свирепо атакува Вейдър, отрязвайки ръцете му и в последствие го побеждава. Кота пристига в последния момент заедно с хората си, точно преди да бъде нанесен фаталния удар. Тук играта има два края:
- Ако играча избере Тъмната страна, Старкилър замахва да убие Вейдър, но преди да успее бива убит от друг клонинг на оригинала. Вейдър казва на падналия герой, че е излъгал когато е казал, че не е успял да подобри клониращия процес, а всъщност го е подобрил. След това тъмния лорд казва на клонинга да проследи всички останали бунтовници и да ги убие.
- Ако играча избере Светлата страна, Старкилър казва на Вейдър, че Тъмната страна не е нещо с което може да го пречупи. Също така героят ни открива, че Джуно е оцеляла падането и заедно те ескортират Вейдър като заложник до тайна база - преследвани от Боба Фет.

Разработчици:

LucasArts (PS3, Xbox 360), Aspyr Media (PC) и Red Fly Studio (Wii)
Издател: LucasArts
Платформи: PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii, Nintendo DS, iOS
Жанр: Екшън


Системни изисквания:

Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon X2 5200+; 2 GB RAM; 256 MB Video Memory with Shader 3.0 support; 10GB of free hard drive space

Трейлър:

The Force Unleashed 2


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Българската Star Wars Енциклопедия

 

 

Помогнете да изградим
най-голямата българска Енциклопедия за Междузвездни войни.


Върнете се в началото на страницата
Федерация Междузвездни Войни България © 2010 Всички права запазени
Копирането на статии и изображения принадлежащи на сайта е напълно забранено.
Героите, оригиналните емблеми, имена и снимки от филмите са запазена марка на LucasFilm
Уеб дизайн и изработка: Петър Стоянов